Iluminatul în amenajarea casei

Iluminatul este unul dintre cele mai esențiale elemente de design interior din toate spațiile. Acesta ajută la crearea unui mediu primitor și productiv, sporind în același timp valoarea estetică a locației. De asemenea, iluminatul deține cheia absolută pentru un design interior bun și nu numai că influențează percepția spațiului, atmosfera și starea de spirit a oamenilor, dar deține și o mare posibilitate de creștere a coeficientului de eficiență a acestuia.

În plus, iluminarea potrivită completează și alte elemente de design, inclusiv selecția culorilor, dimensiunea și aspectul spațiului, mobilierul etc., pentru a îmbunătăți armonia și fluiditatea unui design interior.

Făcând o plimbare prin showroom-ul Primera și aruncând o privire peste varietatea obiectelor de iluminat, am hotărât să vă povestim câte ceva despre lumină. Deoarece, lumina este unul dintre cele mai importante elemente în crearea unui ambient armonios, vă propunem să țineți seama de câteva aspecte, cum ar fi:

Stabilirea unui plan de iluminat.

Crearea unui plan de iluminat facilitează pașii spre conturarea imaginii de final și vă poate oferi sugestii legate de așezarea diferitelor piese de mobilier. Amintiți-vă că fiecare cameră servește unui scop, iar lumina trebuie să sprijine activitatea pe care o desfășurați în spațiul respectiv. Țineți cont de dimensiunea încăperii, de stil și de culorile pe care le-ați ales cu grijă.

Alegerea inteligentă a consumabilelor.

Becurile pe care le alegeți pot să emane o lumină caldă sau rece. Optați pentru tipul de bec care favorizează estetic încăperea voastra iar în cazul obiectelor de iluminat pe care le folosiți des, puteți alege variantele de tip LED pentru a minimiza consumul și a fi în trend cu tendințele ecologice.

Lumina să fie cât mai utilă.

Pe lângă scopul său estetic, lumina trebuie să fie întâi de toate utilă. Bucătăria este în general încăperea care necesită o luminozitate sporită, în special în locul în care gătiți și unde serviți masa. Prin urmare, se poate opta pentru obiecte de iluminat în stil “pendul” care oferă direcție luminii, creând focus pe zonele cheie.

Ramaneti fidel unui singur stil.

Folosirea mai multor stiluri poate să creeze o ambianță obositoare sau chiar haotică. Alegeți un singur stil și rămâneți fidel lui pentru a crea acea senzatie de “flow”. Iluminarea excelentă creează adâncime și înălțime, locuri confortabile și atrage atenția asupra zonelor tale cele mai impresionante. Totul este despre echilibrul dintre lumină și umbră și despre aducerea de energie nouă într-un interior.

Există o gamă largă de opțiuni de design de iluminat pentru casă disponibile în zilele noastre. Înainte de a alege o opțiune pentru casa dvs., asigurați-vă că sunteți la curent cu diferitele tipuri de design de lumini, cele mai recente tendințe de iluminat și totul despre proiectarea locurilor cu lumini pentru iluminarea casei.
Te invităm pe site-ul nostru primera-shop.ro pentru a descoperi o gamă largă de corpuri de iluminat, pentru orice stil și gust.

A posta un comentariu

× Ai întrebări?