3 tendințe de design de interior pentru 2024

Multe din tendințele de vârf ale anului 2024 continuă să se inspire din direcția stabilită de designul interior din 2023, unde accentul a fost pus pe durabilitate și atemporalitate. E clar că fiecare element de design prioritizează confortul și funcționalitatea, armonizându-se perfect cu stilul.

În 2024, tonurile calde devin protagonistele designului interior, oferind o alternativă călduroasă și primitoare la nuanțele de gri reci. Această schimbare subliniază o preferință crescută pentru culorile neutre și blânde, cu nuanțe precum „Sweet Embrace” de la Dulux, o culoare neutră cu accente subtile de roz. Această nuanță devine o alegere ideală pentru camera de zi și pentru dormitor, aducând o atmosferă relaxantă și confortabilă în spații.

Astfel, se observă o trecere către culori care îmbrățișează căldura și confortul, evitând astfel impresia rece și distanțată pe care o pot transmite tonurile de gri. Această tendință aduce cu sine o senzație de căldură și ospitalitate în spațiile interioare, oferind un echilibru perfect între confort și stil în anul 2024.

ESTETICA ANTICHITĂȚILOR

Estetica care evocă trecutul se întoarce în atenția noastră cu o puternică aură de familiaritate și comoditate. Amenajarea casei nu este doar o simplă aranjare, ci o poveste a identității noastre, reflectată prin obiecte de valoare descoperite sau moștenite de-a lungul generațiilor.

Interesul pentru elementele vintage în decorul casei este în plină expansiune și va continua să crească”, spune Sam Sutherland, un designer interior cu experiență. “Indiferent dacă optați pentru obiecte care imită aspectul antichităților sau descoperiți piese unice de uz casnic, aspectul rustic și îmbătrânit este în vogă. Adăugați piese imperfecte cu urme adorabile de uzură pentru a completa un decor.

Mobilierul în nuanțe închise, pielea cu un aspect îmbătrânit și texturile bogate aduc profunzime și căldură într-o încăpere, perfect pentru lunile reci. Ceea ce e minunat la această tendință este că poate fi integrată cu ușurință în decorul existent, prin adăugarea unor accesorii rustice, textile moi și pline de culoare. Jucați-vă cu modele și imprimeuri; combinați florile delicate cu dungi clasice sau cu modele artistice.

TEXTURI RECONFORTANTE

Texturile care aduc un confort tactil sunt în centrul atenției în amenajarea interioară. Materialele buclate rămân în trend și le puteți întâlni pretutindeni, de la lenjeria de pat cu modele pufos-texturate până la mobilierul tapițat și perdele.

În colecția noastră sezonieră, am combinat ceramică răcoroasă în stil scandinav cu țesături pufoase, creând un stil confortabil-chic.

Folosirea lemnului deschis la culoare și a pietrei naturale, însoțite de o paletă de nuanțe de gri pentru lenjeria de pat și cuverturi, conferă un sentiment de liniște, transformând fiecare spațiu într-o adevărată oază de relaxare.

INFLUENȚA SCANDINAVĂ

În continuarea adâncirii influenței scandinave, se pare că anul viitor va fi o celebrare a evoluției sale. Designul simplu și funcțional rămâne la fel de dorit, iar designul de interior scandinav, alături de decorul în stil parizian, demonstrează o atemporalitate ce persistă și evoluează pentru a rămâne relevant mereu.

Această tendință se reflectă în abordarea modernă și durabilă a amenajării interioare, aducând împletirea armonioasă a formelor simple cu funcționalitatea rafinată.

În 2024, filozofia designului interior scandinav se pregătește să evolueze, combinându-și semnătura minimalistă cu o doză de lux. Faimos pentru linii clare, eleganță funcțională și utilizarea abundentă a luminii, varianta din anul viitor a designului scandinav va aduce o dimensiune nouă prin adăugarea texturilor rafinate și tonurilor calde. Paleta de culori, de obicei discretă, a celor mai bune nuanțe de alb și crem, va fi completată de materiale opulente precum pielea și țesăturile elaborate.

A posta un comentariu

× Ai întrebări?