Cum amenajezi casa dacă ai animale de companie?

Animalele noastre de companie aduc bucurie și veselie în viața noastră, așa că nu e de mirare că tot mai multe familii decid să aibă unul sau mai mulți prieteni necuvântători acasă. Cu toate acestea, micile drăgălașenii pot face uneori multe lucruri neașteptate, așa că e bine să fii pregătit când îți amenajezi casa. A avea un animal de companie aduce și anumite inconveniente, printre care fire de blană, zgârieturi de gheare și murdăria de lângă litiere sau bolurile cu mâncare. Din fericire, există soluții inteligente pentru a-ți organiza spațiul astfel încât să menții curățenia și să protejezi casa de eventualele neplăceri sau accidente. Să vedem pe rând cum poți face asta.

Mobilierul

Dacă intenționați să păstrați animalele de companie pentru o perioadă mai lungă, este recomandabil să optați pentru mobilier rezistent, cum ar fi cel din lemn, în locul celui din PAL, cu un finisaj fragil care poate fi deteriorat rapid. De asemenea, culoarea este importantă. Mobilierul în nuanțe închise ascunde mai bine micile imperfecțiuni.

Este de preferat să alegeți corpuri de mobilier cu rafturi închise pentru a reduce lucrurile expuse. Și încă un sfat: câinii obișnuiesc să aștepte lângă ușă, iar pentru a preveni zgârierea acesteia, puteți agăța o folie de plastic de mânerul ușii sau o puteți lipi pe aceasta.

Textilele

Desigur, dacă aveți patrupezi, e tentant să credeți că covoarele sunt excluse din ecuație. Totuși, există alternative! Optați pentru covoare cu fir scurt, mai ușor de întreținut și în culori mai închise, care camuflează firele de păr. Covoarele din fibre sintetice sunt și ele o alegere practică: sunt mai rezistente, ușor de curățat și accesibile ca preț.

Pentru curățarea constantă, un aspirator performant, special conceput pentru părul de animale, este esențial. Un aparat de spălat-aspirat poate fi o soluție excelentă, combinând curățarea cu aspirarea pentru un rezultat eficient și rapid. Știm cu toții că animalele adoră mobilierul nostru. De aceea, un mobilier rezistent la pete și ușor de curățat este vital. Materialele precum microfibra cu aspect de piele întoarsă sunt recomandate de specialiști, dar și husele pentru canapele și fotolii reprezintă o soluție practică și versatilă pentru a proteja mobilierul existent sau pentru a-i schimba aspectul în mod personalizat.

Decorațiunile și accesoriile

Când vine vorba de amenajarea casei, amplasați obiectele fragile în zone înalte, precum rafturile superioare, pentru a le feri de accesul micilor patrupezi. Există riscul ca acestea să le considere jucării.

Evitați, de asemenea, expunerea obiectelor voluminoase la nivelul solului pentru a preveni deteriorarea sau spargerea acestora. În plus, este recomandat să nu așezați vaze cu flori în apropierea solului sau pe mese, în cazul în care animalele de companie au tendința de a se urca pe acestea.

Finisajele

Când îți amenajezi casa de la zero, alegerile inițiale sunt vitale pentru o întreținere ușoară pe termen lung. Optează pentru gresie pentru podea, simplu de curățat, sau parchet pentru trafic intens pentru un echilibru între durabilitate și aspect cald. Evită mocheta, linoleumul sau plăcile ceramice lucioase și alunecoase. Vopseaua lavabilă în nuanțe pastelate poate fi o alegere practică pentru pereți, evitând aspectul vizibil al murdăriei.

Când vine vorba de finisaje, în special pentru pereți, dacă ai animale de companie obișnuite să zgârie, renunță la tapetul scump. În ceea ce privește cablurile, ascunde-le inteligent în plinte sau profile decorative pentru a evita tentațiile de rostogolire ale patrupezilor. Poți să transformi aparența acestora prin înfășurarea lor cu benzi colorate sau prin folosirea unui panou decorativ, astfel încât să nu mai atragă atenția în locuri precum zona televizorului sau a biroului. Astfel, vei păstra aspectul estetic al locuinței și vei preveni distrugerea cablurilor de către prietenii noștri necuvântători.

Concluzie

Amenajarea unei case în prezența animalelor de companie necesită o abordare practică și grijă specială pentru a menține un echilibru între confortul nostru și nevoile lor. În acest sens, alegerea materialelor și a mobilierului rezistente la uzură și ușor de curățat este esențială. Totodată, adoptarea unor soluții inteligente pentru a minimiza daunele sau accidentele provocate de animale poate asigura o conviețuire armonioasă între patrupedele noastre și spațiul nostru locativ.

A posta un comentariu

× Ai întrebări?