Tendințe în mobilier 2023: Cele mai recente modele actuale

Noul an este adesea un moment în care începem să explorăm noi tendințe de design interior și să ne gândim la actualizare. piese de mobilier existente în casele noastre. Tendințele în mobilier se află într-o continuă evoluție, adaptându-se la noile tehnologii, cerințele consumatorilor și schimbările de stil de viață. Anul 2023 aduce cu sine o serie de tendințe interesante în lumea mobilierului, care combină designul contemporan cu funcționalitatea.Pentru a vă ajuta să vă ghidați în direcția corectă a stilului și pentru a oferi cele mai recente informații de la experți, în acest articol, vom explora modele de mobilier care sunt în trend în acest an și care aduc o nouă perspectivă în amenajarea spațiilor.

Mobila modulară

Mobila modulară continuă să câștige popularitate datorită versatilității și flexibilității pe care o oferă. În 2023, vedem modele de mobilă modulară inovatoare, care permit personalizarea și reconfigurarea spațiilor în funcție de nevoile individuale. De la canapele și biblioteci modulare, până la mese și dulapuri, aceste piese de mobilier pot fi adaptate cu ușurință pentru a se potrivi oricărui spațiu.

Influența anilor 70

Stilul retro al anilor 1970 a fost uriaș în industriile de design interior și de modă în 2022, iar acest semn nostalgic către stilurile și tendințele din trecut va continua și în 2023. De la palete de culori strălucitoare și mobilier izbitor, din „epoca spațială”, până la ratan rustic și tapițerie florală, anii 70 au fost o epocă cu adevărat aventuroasă pentru design, iar această influență se va reflecta și mai îndrăzneț în mobilierul din casele noastre în 2023.

Mobilier și decor curbat

Voluptuoase sau ușor rotunjite, curbele vor ridica aspectul general al camerei, adăugând un accent îndrăzneț al designului sau o notă subtilă de modelare a decorului dvs. Mobilierul curbat, în special canapele și fotolii, vor fi populare în noul an – aducând o moliciune binevenită spațiilor de locuit. Acestea vor fi împodobite în culori deschise și țesături texturate, cum ar fi nuanțe de alb și crem, bouclé-ul rămânând printre cele favorite.

Popularitatea texturilor din piatră

Pietrele naturale frumoase și luxoase, cum ar fi marmura și granitul, se vor dovedi întotdeauna atemporale în designul interior. În 2023 aceste materiale vor deveni și mai prezente în casă, și nu doar în bucătării și băi.

De la travertin, marmură sau gresie, acestea adaugă un sentiment de lux articolelor interioare de zi cu zi și luminozitate unui spațiu. Astfel de materiale atemporal vor fi văzute în toată casa, cu piese îndrăznețe în bucătărie și baie, până la măsuțe de cafea și dulapuri, accesorii decorative mai mici; nclusiv tăvi, suportul de lumânări, baze de lămpi, boluri și suporturi de cărți.

Materiale sustenabile

Tendința de a fi responsabil ecologic se reflectă și în lumea mobilierului. În 2023, modelele de mobilier sustenabil câștigă, utilizându-se materiale reciclate și durabile. De la mobilier din lemn certificat și tapițerie din materiale organice, până la piese de mobilier realizate din materiale reciclate sau regenerabile, există o preocupare crescută pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Importanța durabilității va face ca mulți consumatori să se îndepărteze de ”fast furniture” rapid și să investească în design-uri care pot rezista cu adevărat testului timpului, de la utilizarea lemnului până la mobilierul realizat din materiale reciclabile.

A posta un comentariu

× Ai întrebări?